fbpx

MIKSI BJJ?

MITÄ ON BJJ?

Brasilialainen Jiu-Jitsu (BJJ) on japanilaisten jujutsu- ja judotekniikoiden pohjalta kehitetty kamppailu ja itsepuolustuslaji. BJJ painottuu erilaisiin maassa käytäviin kamppailutekniikoihin. Lapsi/nuori oppii harjoituksissa erilaisia painitekniikoita kuten heittoja, pyyhkäisyjä ja sidontoja.

MIKSI BJJ?

BJJ:n parissa lapsi oppii puolustamaan itseään, saa uusia kavereita ja kehittää fyysisiä sekä mentaalisia ominaisuuksia. Kamppailulajien harrastajilla on tunnetusti raudan kova fysiikka ja vahva mieli. Jiujitsu on täydellinen sekoitus pehmeästä mutta toimivasta lajista. Pääosin maassa käytävä kamppailu on miellyttävä harjoitella ja samalla aikaa äärimmäisen toimivaa. Opetamme lapsille harjoituksissa kamppailijan arvoja, joitten avulla heistä tehdään varsinaisia supersankareita. Nuoria joilla on oikeat elämän arvot, kyky puolustaa itseään ja itseluottamusta puuttua tilanteisiin missä heikompia kiusataan! 

KAMPPAILIJAN ARVOT

Hyvät käytöstavat ohjaavat harjoittelua ja arvomaailman kehittymistä. Combat Heavenin salietiketissä opetetaan nuorille hyviä käytöstapoja, kärsivällisyyttä ja toisten ihmisten huomioon ottamista ja kunnioittamista. BJJ:n parissa lapsen/nuoren itseluottamus ja keskittymiskyky paranee, mikä vaikuttaa positiivisesti esimerkiksi koulumenestykseen ja vähentää kiusaamisen kohteeksi joutumista sekä häiriökäyttäymistä.

Combat Heaven on osana kamppailija ei kiusaa – hanketta. Kamppailijat toimivat esimerkkeinä, heistä ketkä puuttuvat kiusaamistilanteisiin ja osaavat omalla käytöksellään ja vuorovaikutustaidoillaan edistää sovinnollisuutta ja estää kiusaamista.

Opetamme junioreille, että BJJ tekniikoita käytetään aina hyvässä hengessä, salin ulkopuolella taitoja saa käyttää ainoastaan todellisessa itsepuolustustilanteessa.

Harrastuksen aloittaminen

  Ensimmäisiin harjoituksiin riittää varusteeksi sisäliikuntavaatetus ja juomapullo. Pitempään harjoitellessa täytyy hommata BJJ puku (gi). Combat Heavenilla on myytävissä pukuja.